Blog

Onze verhalen in woord en beeld

Zo verzamel je zoveel mogelijk echo’s van je baby

Lach eens naar het vogeltje…

Nieuwsgierig… Zodra je weet dat er een kindje in je buik groeit, wil je niets liever dan het in je armen houden en weten hoe het eruit ziet. Gelukkig zijn er echo’s, waarop je de groei van je kindje volgt en een glimp opvangt van hoe het eruit ziet. Maar hoevaak gebeurt dat en wanneer precies? Wij zetten het voor je op een rijtje; van medische echo tot babywatcher!
Lees verder »

Eerste hulp bij… klossen! 

Antwoord op de vijf meest gestelde klos-vragen

Heb jij al met het meetlint in je handen gestaan om de hoogte van je bed op te meten? Als je een kindje krijgt, kom je onvermijdelijk op de to-do-lijstjes tegen dat je vóór de 37e week van je zwangerschap je bed op klossen moet zetten. Maar moet dat eigenlijk wel? En hoe doe je dat dan? Wij geven antwoord op jouw vijf meest gestelde vragen!

Lees verder »

groeiplan, zorgplan

Het ontzorg-plan, een slim plan

Opgelet, dames! Rond de 30 weken komt het zorgplan (ook wel geboorte- of bevallingsplan) ter sprake. Klinkt zwaar, hè, zorgplan, daarom noemen wij het bij Elmar Kraamzorg liever ontzorg-plan. Het is bedoeld om jouw stress weg te nemen en de kraamverzorgende te helpen om jouw wensen en angsten te begrijpen. Zo kan zij jouw zorgen wegnemen. Ontzorg-plan, dus!

Lees verder »

De alternatieve babylijst 

6 Dingen die je harder nodig hebt dan zoogcompressen en wipstoeltjes…

De lijstjes met spulletjes voor je baby; je wordt ermee overspoeld op internet en in magazines. En eerlijk is eerlijk, ze zijn superhandig! Want ja, je hebt die kruiken, hydrofieldoeken en rompertjes nu eenmaal nodig om straks je baby te verzorgen. Toch zijn de spullen op onze alternatieve checklist minstens even belangrijk: ze helpen je om rustig te blijven en balans te vinden na je bevalling. Zorg dat je ze in huis hebt.

Lees verder »

Hoe herken ik een wee?

Tja, een van de meest gestelde vragen aan ons. Hoe herken je een wee?
Want de datum waarop je bent uitgerekend komt steeds dichterbij. En er zijn, zo heb je vast gehoord van je vriendinnen met ervaring, verschillende weeën.

Lees verder »

borstvoeding

Hoe werkt borstvoeding?

Als je zwanger bent merk je na een aantal weken dat je borsten gevoelig zijn en gaan opzwellen. Je lichaam begint met het aanmaken van extra klierweefsel, met dank aan de zwangerschapshormonen. Vanaf de zestiende week van je zwangerschap kunnen die kliertjes moedermelk aanmaken. Dus als de baby er is, heb je voldoende voeding.

Lees verder »

Direct inschrijven

Wil jij een zorgeloze kraamtijd? Meld je direct aan voor onze kraamzorg.

Direct inschrijven »